BRUGGE: waterhardheid van 32 Franse graden (°F) in Brugge

Waterhardheid in Brugge: hard water

De waterhardheid kan van straat tot straat verschillen in de regio van Brugge, West-Vlaanderen. Gemiddeld is er een waterhardheid van 32 Franse graden (°F) in Brugge.

Er is dus vrij hard water aanwezig in Brugge. De oplossing voor hard water bij u thuis in Brugge is het installeren van een waterverzachter.

Klik hier om Waterverzachters en hun Prijzen te vergelijken in Brugge >

Waterhardheid en waterverzachters in Brugge

Waterhardheid en waterverzachters in West-Vlaanderen


Waterhardheid Brugge Ontkalker

Waterhardheid Brugge? Koop Een Ontkalker

Waar in de meeste steden slechts een enkel gebouw de eer krijgt om op de Unesco Werelderfgoed lijst te komen, besloot de organisatie in het geval van Brugge om de hele historische binnenstad in 2000 te selecteren. Brugge ligt dicht bij de kust in het Noordwesten van het land. Het is de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen wat betekent dat hier Nederlands word gesproken. Hoewel deze plek al sinds de Romeinse tijd wordt bewoond, is de naam Brugge pas eind 9de eeuw in omgang. Op 1 januari 2013 telde de relatief grote stad 117.575 inwoners. Door haar haven werd de stad ooit groot als handelscentrum. Ook vandaag de dag, net als Gent en Antwerpen, haalt de gemeente Brugge haar inkomsten grotendeels uit de haven in Zeebrugge, die zich na Antwerpen de grootste haven van België mag noemen. De haven verwerkt vooral eenheidsladingen maar houd zich ook bezig met de visserij en het vervoer van passagiers. Haar directe toegevoegde waarde bedroeg in 2008 951,5 miljoen euro wat zorgt dat tegenwoordig 28.000 mensen hier een baan vinden. De velen middeleeuwse straatjes van deze stad zorgen ervoor dat het nog altijd als een toeristische trekpleister geldt. Brugge wordt ook wel eens het Venetië van het Noorden genoemd. Wie door de stad loopt zal regelmatig een van de velen kanaaltjes via een boogbruggetje moeten oversteken, wat overigens niet de reden lijkt te zijn van de naam Brugge. De kanaaltjes worden reien genoemd naar de rivier de Reie die door de stad heen stroomde. Gemeente Brugge heeft haar musea over 16 verschillende locaties verdeeld, die weer zijn onderverdeelt in drie groepen: Groeningemuseum, Hospitaalmuseum en Bruggemuseum. Er is zowel middeleeuwse kunst als moderne kunst te bewonderen. Toen Brugge in 2002 Culturele Hoofdstad van Europa was, werd speciaal voor de gelegenheid het Concertgebouw gebouwd. Wat techniek en akoestiek betreft behoord het tot de wereldtop.

In 2008 verwierf de stad wereldwijde bekendheid door de misdaadkomedie ‘In Bruges’, waarin Colin Farrell en Brendan Gleeson de donkere kant van Brugge openbaren. Net als de huurmoordenaars in de film kan iedere toerist dagelijks de 83-meter hoge Belforttoren beklimmen om boven een goed overzicht te krijgen van de stad. Een andere beroemdheid die een connectie met de stad had is kunstenaar Jan van Eyck. Hij was jaren werkzaam als hofschilder van hertog Philips de Goede. In 1856 kreeg hij zelfs zijn eigen marmeren beeld op een naar hem vernoemd plein in de binnenstad.

waterhardheid Brugge waterverzachter

waterhardheid Brugge waterverzachter


De waterhardheid in Brugge bedraagt ongeveer 32, 34 °F – vrij hard water dus. Pak het goed aan met een waterverzachter of waterontkalker.

Waterhardheid Brugge

Waterhardheid Brugge
Waterhardheid Koolkerke
Waterhardheid Sint-Andries
Waterhardheid Sint-Michiels
Waterhardheid Assebroek
Waterhardheid Sint-Kruis
Waterhardheid Dudzele
Waterhardheid Lissewege


Vergelijk waterontharders in de buurt | medische matras |