Waterhardheid Brussel: 38 Franse graden in Brussel

Brussel Waterhardheid

In Brussel bedraagt de waterhardheid 38 Franse graden (°F) : dat betekent dus vrij hard water in uw woning of appartement in Brussel.

Kies daarom voor een waterverzachter of waterontharder van de beste kwaliteit: vergelijk hier de prijzen.

waterhardheid Brussel waterverzachter

waterhardheid Brussel waterverzachter


De vrij centraal gelegen stad Brussel heeft bijna 167.000 inwoners, en is daarmee de grootste stad van België. Op grotere schaal is het als éénvan 19 gemeenten onderdeel van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De stad aan de rivier de Zenne ontwikkelde zich, waarschijnlijk in de 10de eeuw, vanuit drie stadskernen. Vanaf de 12de eeuw groeide een kasteel op de heuvel Coudenberg langzaam uit tot paleis van Keizer Karel. Het was de plek waar de graven van Leuven, later de Hertogen van Brabant, regeerden. Eeuwen later, in 1731, werd het complex verwoest door een brand zodat men er tegenwoordig alleen nog een archeologische site aantreft.

In 1229 ontving Brussel de oorkonde voor autonomie van de hertog van Brabant. Vooral door de bloeiende lakenhandel en handel in luxegoederen groeide Brussel snel uit tot belangrijk centrum.

Toen België in 1830 onafhankelijk werd van de Nederlanden, en een jaar later Leopold van Saksen-Coburg-Gotha als eerste koning kreeg, was het Brussel die natuurlijkerwijs als hoofdstad zou worden benoemd. Ruim een eeuw later, met het vestigen van Europese instellingen zoals het Europees parlement, de Raad van de Europese Unie en de Europese Commissie, zou Brussel zelfs als onofficiële hoofdstad van heel Europa dienst gaan doen.

Het inmiddels wereldwijd bekende icoon van de stad is het Atomium: een 102-meter hoog bouwwerk dat een 165 miljard keer uitvergrote versie van een ijzerkristal voorstelt. Ingenieur André Waterkeyn (1917-2005) ontwierp het kunstwerk voor de wereldtentoonstelling van 1958 en creëerde daarmee de best bezochte attractie van deze Expo 58. Atomium moest het symbool worden voor een positieve blik rond de wetenschap en de atoomwetenschap in het bijzonder. In 1998 werd ook de Grote Markt van Brussel Internationaal erkend met een plek op de Unesco Werelderfgoed lijst. Men sprak waardering uit voor de bijzondere mengeling van architecturale stijlen en de rol die deze openbare plaats door de eeuwen heen heeft gespeeld in de ontwikkeling van een succesvolle handelsstad. Op deze meest druk bezochte plek van Brussel, in het Broodhuis of Maison du Roi, vindt men het gemeentelijke museum: ‘Museum van de Stad Brussel’. De collectie is een verzameling van historische stukken die veelal te maken hebben met de kunstnijverheid. Onderdeel van de collectie is ook de garderobe van het folkloristische figuur Manneken-Pis, een Fontijn die al sinds de 15de eeuw Brussels water plast. Zoals de meeste hoofdsteden is Brussel rijk aan velen musea en bezienswaardigheden. Veel van het erfgoed is nog altijd mooi bewaard gebleven.

Oplossing voor Waterhardheid Brussel? Een waterverzachter aanschaffen.

Waterhardheid Brussel

Waterhardheid Anderlecht
Waterhardheid Brussel (Bruxelles)
Waterhardheid Elsene (Ixelles)
Waterhardheid Etterbeek
Waterhardheid Evere
Waterhardheid Ganshoren
Waterhardheid Jette
Waterhardheid Koekelberg
Waterhardheid Auderghem
Waterhardheid Schaerbeek
Waterhardheid Sint-Agatha-Berchem (Berchem-Sainte-Agathe)
Waterhardheid Sint-Gillis (Saint-Gilles)
Waterhardheid Sint-Jans-Molenbeek (Molenbeek-Saint-Jean)
Waterhardheid Sint-Joost-ten-Node (Saint-Josse-ten-Noode)
Waterhardheid Sint-Lambrechts-Woluwe (Woluwe-St-Lambert)
Waterhardheid Sint-Pieters-Woluwe (Woluwe-Saint-Pierre)
Waterhardheid Ukkel (Uccle)
Waterhardheid Vorst (Forest)
Waterhardheid Watermaal-Bosvoorde (Watermael-Boitsfort)

Waterhardheid Brussel Hard Water

Waterhardheid Brussel Hard Water