Hasselt
De waterhardheid in Hasselt, 3500 is 22 °F (Franse graden). Er is dus behoorlijk hard water aanwezig in uw streek.
Wilt u kunnen genieten van zacht water overal in uw woning? Plaats dan een waterverzachter van de beste kwaliteit.
Waterhardheid Hasselt Ontkalker
Het Belgische Hasselt, niet te verwarren met haar twee Nederlandse naamgenoten, ligt in het Noordoosten van het land. Hasselt is de hoofdstad van de Belgische provincie Limburg en is sinds 1977 een fusiegemeente waaronder ook de deelgemeenten Kermt, Kuringen, Sint-Lambrechts-Herk, Spalbeek, Stevoort, Stokrooie en Wimmertingen behoren. Al in de 7de eeuw werd de regio bewoond maar de naam Hasselt is pas te vinden halverwege de 12de eeuw. Dit is ook de tijd waarin de stad haar stadsrechten kreeg. Door de gunstige ligging van Hasselt werden al snel in Kuringen een kasteel en abdij gebouwd. Delen van deze Herkenrode vrouwenabdij zijn nog intact en te bezoeken. Het Belevingscentrum laat met een multimediale presentatie haar 600 jarige bestaan zien. Tegenwoordig, in 2013, telt de stad meer dan 75.700 inwoners, of wel Hasselaren. Hasselts belangrijkste waterweg is het Albertkanaal, dat na extra vertraging door vernielingen in de Tweede Wereldoorlog, officieel in 1946 in gebruik werd genomen. Hasselt is samen met 24 anderen gemeenten onderdeel van het Economisch Netwerk Albertkanaal. Ook de Demer stroomt door de stad, hoewel deze niet werkelijk bevaarbaar is. Het openbaar vervoer van Hasselt is altijd goed geregeld geweest. Vanaf 1899 kreeg de stad steeds meer lijnen als onderdeel van het tramnet. De laatste reed echter in 1958 zodat er nu alleen nog bussen binnen Hasselt worden ingezet. Deze stadsbussen werden vanaf 1997 gratis. Ook heeft Hasselt een treinstation met een rechtstreekse verbinding naar Luik en Brussel.
In de stad zijn verschillende hogescholen te vinden. Samen met Maastricht University vormt Universiteit Hasselt de transnationale Universiteit Limburg (tUL), waar een groot aantal verschillende studierichtingen word aangeboden. Een bekende Hasselaar die ook naar de universiteit ging en Toegepaste Wetenschappen studeerde, hoewel in Brussel, was ontdekkingsreiziger Adrien de Gerlache. In 1897 vertrok hij als expeditieleider richting Antarctica waar zijn team het eerste was dat ooit overwinterde op het continent. Twee jaar later, kwam een deel van de bemanning weer veilig aan in Hasselt.
Tegenwoordig is de stad nog altijd veel op het buitenland gericht. Hasselt heeft onder andere een vriendschappelijke band met de Japanse partnerstad Itami wat tot uiting komt in Europa ‘s grootse Japanse tuin. De rustgevende tuin, inclusief theehuis waar traditionele theeceremonies worden gehouden, werd in 1992 aangelegd. Vanaf 1985 is in Hasselt ook een wat luidruchtigere vorm van vermaak te vinden. Tijdens het jaarlijks terugkerende muziekfestival Pukkelpop komen de laatste jaren ruim 180.000 bezoekers de velen nationale en internationale acts bekijken.
Waterhardheid Hasselt
Waterhardheid Hasselt
Waterhardheid Sint-Lambrechts-Herk
Waterhardheid Wimmertingen
Waterhardheid Kermt
Waterhardheid Spalbeek
Waterhardheid Kuringen
Waterhardheid Stokrooie
Waterhardheid Stevoort