LEUVEN: 34 Franse graden (°F) waterhardheid in Leuven | Vrij Hard Water

Leuven

Gemiddeld is er een waterhardheid van 34 Franse graden (°F) in Leuven, Vlaams Brabant.

Dt betekent vrij hard water in de regio van Leuven. De ideale aanpak voor hard water in woning of appartement in Leuven is het plaatsen van een Waterverzachter of Ontkalker >>

Waterhardheid Leuven Vlaams Brabant

Waterhardheid Leuven Vlaams Brabant


Waterhardheid Leuven Hard Water

Waterhardheid Leuven Hard Water

Leuven, ten Oosten van Brussel, is de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant en telt iets meer dan 98.000 inwoners. Hoewel archeologische opgravingen laten zien dat hier al sinds de eerste eeuw wordt gebouwd, is de naam Leuven pas te vinden in de 9de eeuw. Als stad aan rivier de Dijle moest Leuven uiteindelijk wel uitgroeien tot succesvolle handelsstad. Vanaf de 11de eeuw komen veel religieuze bouwwerken tot stand. Zo word in 1127 de Benedictijnse Abdij van Vlierbeek gesticht, gevolgd door de Norbertijnse Abdij van Park in 1129. De oude Sint Pieterskerk stond in die tijd ook nog overeind. Een eeuw later zouden zowel de Sint Geertruikerk (1228) als het Groot Begijnhof worden gebouwd. Weinig uit deze vroegere tijden is echter bewaard gebleven. Veel heeft de tijd niet doorstaan of is in de loop der jaren gerenoveerd en ‘verbeterd’ in nieuwere bouwstijlen.

Het hart van Leuven klopt op de Grote Markt waar in 1150 de eerste markt werd gehouden. Tegenwoordig is dit de ideale plek om een Leuvens biertje te bestellen. Het plein wordt ook wel de ‘Langste Toog van Europa’ genoemd want er zijn tientallen kroegen om te bezoeken. Leuven profileert zich dan ook als echte bierstad. De stad heeft de eerste huisbrouwerij in België, genaamd Domus. Daarnaast is Leuven de plek waar het bekende bier Stella Artois voor het eerst werd gemaakt. Beide brouwerijen zijn te bezoeken voor een rondleiding en natuurlijk een proeverij. Een waar bierfestijn speelt zich ieder jaar af tijdens het Zythos bierfestival. Als grootste in zijn soort in Europa worden hier vanaf 2004 elke april zeker 100 soorten bier gepresenteerd wat natuurlijk voor de nodige inkomsten zorgt.

Waterhardheid Leuven Hard Water WaterontharderVerspreid door de stad staan de verschillende gebouwen van de oudste universiteit van Nederland en België, de Katholieke Universiteit Leuven (1425). Waar de Universiteit van Amsterdam ruim 32.000 studenten heeft, hebben zich aan de Leuvense Universiteit in het schooljaar 2012-2013 wel 41.194 studenten ingeschreven. Dat maakt het tot de grootste Nederlandstalige universiteit. Bekende alumni zijn bijvoorbeeld Bart de Wever, partijvoorzitter van de Nieuw-Vlaamse Alliantie, en Herman van Rompuy, tot november 2014 voorzitter van de Europese Raad. Het Universitair Ziekenhuis Leuven is aangesloten aan de KU Leuven.

Naast de inkomsten uit het biertoerisme en de toeloop van studenten zorgde ook de Leuvense Philipsfabriek tussen 1929 en 1989 voor een hoop banen. De fabriek staat tegenwoordig in Haasrode.

Waterhardheid Leuven

Waterhardheid Leuven
Waterhardheid Heverlee
Waterhardheid Kessel-Lo
Waterhardheid Wilsele
Waterhardheid Wijgmaal