VILVOORDE: Waterhardheid van 39 Franse graden | Hard Water

Vilvoorde Waterhardheid

Er is hard water aanwezig in Vilvoorde: de waterhardheid bedraagt immers 39 Franse graden (°F).

Kies daarom ook voor een ontkalker of waterverzachter voor in uw woning: hier kan u gratis en vrijblijvend prijzen en modellen vergelijken van waterverzachter installateurs in de buurt van Vilvoorde.

Prijzen Van Waterverzachters Vergelijken >

waterhardheid Vilvoorde waterverzachter

waterhardheid Vilvoorde waterverzachter


Net iets ten Noorden van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant ligt de stad Vilvoorde met haar enige deelgemeente Peutie. Al in de 8steeeuw was op deze plek aan rivier de Zenne een klein dorp te vinden. In 779 wordt er voor het eerst melding gemaakt van het domein ‘Filfurdo’. De naam van de stad verwijst waarschijnlijk naar een villa aan een voorde, in dit geval rivier de Zenne. Deze gunstige ligging van de stad zorgde er in de middeleeuwen voor dat de lakenhandel ook hier kon gedijen. Door de verkregen vrijheidskeure werd Vilvoorde een populaire en relatief veilige plek die in de 14de eeuw wel eens belangrijker had kunnen worden dan wat later de hoofdstad van het land zou zijn. Vilvoorde werd naast handelscentrum ook een militaire basis, iets wat het nog steeds is met de kazerne in deelgemeente Peutie. Door allerlei tegenslagen zoals epidemieën en oorlogen stroomde de stad leeg en raakte het in verval. Doordat de stad echter vlakbij Brussel ligt profiteerde het eenmaal in de 19de eeuw van de opleving die de Industriële revolutie in gang zette. Zowel een treinverbinding en haar ligging aan het Zeekanaal Brussel-Schelde zorgde voor een goede verbinding. Nog altijd is Vilvoorde een echte industrie stad, hoewel vrijwel alle echt vervuilende industrie verdwenen is. Tegenwoordig zijn VTM en enkele andere mediabedrijven in de stad gevestigd. Begin 2013 woonden er in Vilvoorde meer dan 41.500 inwoners. Het was afgelopen eeuw onder andere de geboorteplaats van acteur François Beukelaers, bekend van verschillende Vlaamse films en televisieseries, en model, presentatrice en actrice Hanna Verboom. Wie een rondje door de stad loopt komt verschillende opmerkelijke bezienswaardigheden tegen. Vilvoordense oriëntalistisch kunstschilder Jean-François Portaels kreeg bij de gelijknamige Portaelschool zijn eigen standbeeld.

Waterhardheid Vilvoorde

In het William Tyndalepark staat een monument ter eren van de gelijknamige Protestantse Bijbelvertaler. Na het illegaal naar de volkstaal vertalen en verspreiden van de Bijbel vluchtte Tyndale naar het buitenland. In Antwerpen werd hij echter opgepakt om vervolgens in Vilvoorde te worden geëxecuteerd. Elders in de stad staat het gebouw van de stadsbaden die in de jaren ’20 voor wat algemene hygiëne moest zorgen. Tegenwoordig huisvest het enkel nog een middelbare school. Ook het tuchthuis dat altijd de bijnaam ‘de correctie’ heeft gehad, is een aparte verschijning. Het diende vanaf de 18de eeuw als zowel tuchthuis, tbs-kliniek, militair -hospitaal en opleidingscentrum. Echte rust is echter pas te vinden in het 50 hectare grote parkdomein Drie Fonteinen.

Waterhardheid Vilvoorde

Waterhardheid Vilvoorde
Waterhardheid Peutie
Waterhardheid Houtem