WAREGEM: 44 Franse graden (°F) Waterhardheid

Waregem

De waterhardheid in Waregem bedraagt 44 Franse graden (°F).

Dat is dus zeer hard water en zorgt voor veel kalkaanslag in uw keuken, uw badkamer, en zo veel meer.

Koop daarom ook een waterverzachter om de te hoge water hardheid in uw woning in Waregem aan te pakken.

waterhardheid Waregem waterverzachter

waterhardheid Waregem waterverzachter


Waterhardheid Waregem (Waregem Koerse)

De stad  Waregem  ligt in de Belgische kustprovincie West-Vlaanderen, iets ten Noordoosten van Kortrijk. Naast het centrum bestaat Waregem nog uit de deelgemeenten Sint-Eloois-Vijve, Desselgem en Beveren. Deze niet al te grote stad is toch goed te bereiken. Het treinstation van Waregem heeft twee perrons waar zowel de trein tussen Gent en Lille, als de IC-trein tussen Antwerpen en Lille stopt. Ten noorden van de stad stroomt tevens rivier de Leie. Rondom deze belangrijke waterweg zijn verschillende archeologische vondsten gedaan die laten zien dat hier al in de Gallo-Romaanse periode een nederzetting zal zijn geweest. Lange tijd leefden de inwoners van Waregem voornamelijk van de landbouw. Geleidelijk groeide ook de handel in verschillende producten als boter, eieren en vlas. Toch kreeg het dorp pas aan het einde van de 18de eeuw een marktoctrooi zodat voortaan legaal de nog altijd bestaande zaterdagmarkt van start kon. Pas op 1 januari 2000 kreeg Waregem de titel stad. Samen met ruim 37.000 inwoners is het de thuisstad van wielrenner Armand Desmet, tennisser Dick Norman en schrijver Willem Putman.

Waterhardheid Waregem water hardheid

Waterhardheid Waregem water hardheid


De Leiestreek, waar Waregem onderdeel van is, ligt vol met wandel- fiets- en ruiterpaden. Ook binnen de stad, in één van de parken kan men lekker buiten zijn. Het regelmatig geopende ‘Park Baron Casier’ ligt midden in het centrum van de stad en biedt wel 8 hectare goed onderhouden groen. Het is ook het decor voor een 19deeeuws neoclassicistisch kasteel dat tegenwoordig een tearoom huisvest. In deelgemeente Desselgem ligt het park ‘de Mote’ waar in de 19de eeuw de oude pastorie stond. Een belangrijke hoeve van Waregem is het Goed te Nieuwenhove dat haar naam ontleent uit de middeleeuwse heerlijkheid. Het domein bevat prachtige 18deeeuwse gebouwen: een poortgebouw, woonhuis, duiventoren, schuur en wagenhuis.

Waregem is de enige plaats in België waar zich een Amerikaanse militaire begraafplaats uit de Eerste wereldoorlog bevind. Het Flanders Field American Cemetery and Memorial met haar Memorial Chapel is twee hectare groot en telt ruim 368 witmarmeren grafzuilen. Jaarlijks worden hier op de zondag het dichts bij 30 mei, als onderdeel van ‘Memorial Day’ de Amerikaanse oorlogsslachtoffers herdacht. Toch is het ook jaarlijks feest in de stad. Ieder laatste weekend van april vindt de Ballonhappening plaats, en zien de inwoners van Waregem tientallen hete lucht ballonnen voorbij varen. Op sportgebied is de stad ook niet onbekend. Het hippische evenement, de Waregem Koerse trekt jaarlijks zeker 40.000 bezoekers die samen komen in het Gaverbeen Hippodroom.

Waterhardheid meten in Waregem

Waterhardheid meten


Waterhardheid Waregem

Waterhardheid Waregem
Waterhardheid Beveren
Waterhardheid Desselgem
Waterhardheid Sint-Eloois-Vijve

Tip: de beste airco zonder buitenunit kopen?