WATERHARDHEID ANTWERPEN? KOOP EEN WATERVERZACHTER

Waterhardheid Antwerpen

Wilt u weten hoeveel de waterhardheid bedraagt in de Antwerpen?

18-20 °F = Middelhard water

Antwerpen

Ten Noorden van Brussel, vlakbij de Nederlandse grens ligt Antwerpen. Met ruim 511.000 inwoners is het de tweede stad van België. Sinds 1983, behoren tot de gemeente Antwerpen ook de voormalige randgemeenten: Berchem, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk. Doordat de stad in het Noordelijk gelegen Vlaanderen ligt wordt er Nederlands gesproken.

Antwerpen waterhardheid

De naam van de stad die al sinds de 2de of 3de eeuw gestaag groeit, gaat volgens sommigen terug op een 15deeeuwse legende. Het verhaal gaat dat reus Druon Antigoon handen afhakt en in de rivier gooit van iedere schipper op de Schelde die tol weigert te betalen, totdat de veldheer hem een koekje van eigen deeg geeft. ‘Antwerpen’ zou zo dus een verbastering zijn van ‘hand werpen’. Wellicht is de verklaring van de oorspronkelijk Germaanse woorden anda werpa, of ‘aangeworpen gronden’ iets geloofwaardiger.

Antwerpen, gelegen aan rivier de Schelde, is de belangrijkste havenstad van België, en na Rotterdam de belangrijkste haven van Europa. Door de velen internationale schepen die hier aanmeren, levert de haven een groot deel van de inkomsten. Misschien niet zo bekend als de Engelse rederij ‘the White Star Line’, die de toch niet zo onzinkbare Titanic naar Amerika stuurde, is ‘the Red Star Line’. Deze Belgische rederij voer van 1873 tot 1935 tussen Antwerpen, Amerika en Canada. De gebouwen zijn nog steeds intact en huisvesten tegenwoordig een tentoonstelling over de rederij en de velen immigranten die zij meenam.

Vanaf de 16de eeuw mag Antwerpen zich ook het wereldcentrum voor diamant noemen. Het belang van de diamanthandel, de geschiedenis en natuurlijk het eindproduct worden tentoongesteld in het Diamantmuseum. Een derde economische boost krijgt Antwerpen door haar bekendheid als modestad. Veel bekende modeontwerpers hebben hier hun basis. De ‘Antwerpse Zes’, een groep modeontwerpers afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, waaronder Dries van Noten, zetten de stad in de jaren ’80 op de kaart. Wie geïnteresseerd is in mode kan goed terecht in het ModeMuseum (MoMu), of natuurlijk in een van de velen winkelstraten van de stad.

Antwerpen waterhardheid

Wie niet naar de Academie voor Schone Kunsten gingen, maar Antwerpen wel groots maakten met hun aanwezigheid waren de Antwerpenaren Jacob Jordaens en Anthony van Dyck. Deze 17deeeuwse Vlaamse barokschilders staan naast hun tijdsgenoot Peter Paul Rubens, die ook werkzaam was in Antwerpen, bovenaan de schilder ladder. Hun werken zijn nog altijd te bewonderen in onder andere het Rubenshuis en het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.


Waterhardheid Antwerpen

Waterhardheid Antwerpen
Waterhardheid Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Waterhardheid Deurne
Waterhardheid Borgerhout
Waterhardheid Merksem
Waterhardheid Ekeren
Waterhardheid Berchem
Waterhardheid Wilrijk
Waterhardheid Hoboken

Hebt u last van waterhardheid in de regio van Antwerpen? Kies daarom een waterverzachter of waterontharder.