WATERHARDHEID LOKEREN

Waterhardheid Lokeren

De waterhardheid van Lokeren is 28 °F = Middelhard Water

Kalkproblemen?

Waterverzachter kopen

Lokeren Waterhardheid: 33 Franse graden (°F)

Er is vrij hard water aanwezig in Lokeren. De waterhardheid bedraagt 33 Franse graden (°F) in Lokeren.

Los te veel aan hard water op door een waterverzachter te plaatsen in uw woning in Lokeren, Oost-Vlaanderen.

waterhardheid Lokeren waterverzachter

waterhardheid Lokeren waterverzachter


Waterhardheid Lokeren

Waterhardheid Lokeren

De stad Lokeren is gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, tussen Sint-Niklaas en Gent. In de stad wonen bijna 39.000 inwoners, oftewel Lokeraars die het Lokerse dialect spreken. Bekende onder hen is bijvoorbeeld striptekenaar Willy Linthout, tekenaar van Urbanus, maar ook Vlaamse actrice Tine Laureyns. Door archeologische vondsten vermoed men dat dit gebied ook in de Romeinse tijd al werd bewoond. De eerste keer dat de naam van de stad werkelijk werd genoemd was echter pas in de 12de eeuw. In 1555 kreeg de stad van Keizer Karel V een marktoctrooi zodat de handel zich met een wekelijkse markt kon gaan ontwikkelen. Vanaf 1613 mocht er ook een jaarmarkt worden georganiseerd. Het was uiteindelijk Napoleon Bonaparte die de stad haar stadsrechten toekende. Door de aanwezigheid van rivier de Durme die door de stad heen stroomt, is de Lokerse grond zeer vruchtbaar. Dit heeft er voor gezorgd dat de landbouw en vooral de productie van vlas een belangrijke rol zouden spelen in de economie van Lokeren.

Het gebied Waasland waar de stad in ligt wordt in de 17de eeuw zelfs ‘Tuin van Europa’ genoemd. Eind 18e eeuw ontkomt ook Lokeren niet aan de industrialisatie. De industrie is nog altijd een belangrijke bron van inkomsten. In en rond de stad is echter veel natuur te vinden, zoals natuurreservaat het Molsbroek dat bestaat uit wel 80 ha groen, het Bospark en het Verloren Bos waar zich ook een kasteel bevindt. De maand augustus staat ieder jaar weer in het teken van drie verschillende feestelijke evenementen. Het tiendaagse stadsfestival de Lokerse feesten, waar zowel Vlaamse als buitenlandse acts optreden, valt samen met muziekfestival de Fonnefeesten en Polifonics.

Tip: de beste airco zonder buitenunit kopen?

Ook in de andere seizoenen biedt Lokeren vermaak. Het gratis stadsmuseum in het centrum geeft via diverse media informatie over de geschiedenis van Lokeren. De focus ligt op de 19de en 20ste eeuw waarin onder andere de haarsnijderij -industrie een belangrijke bron van inkomsten vormde. Naast het stadsmuseum staat Huis Thuysbaert, een woning uit het einde van de 19de eeuw dat tegenwoordig als onderdeel van het stadsmuseum verschillende manifestaties, projecten en tentoonstellingen huisvest. Een rondje door Lokeren levert daarnaast mooie plaatjes op: de 18deeeuwse Sint-Laurentius kerk; de enige overgebleven vroeg 19deeeuwse stenen molen en het 18deeeuwse stadhuis in Vlaamse rococo-Architectuur. Ook streekgerechten zijn hier volop te vinden, zoals de Lokerse paardenworstjes, vlaai en peperkoek plus natuurlijk een eeuwen oud biertje, het Lokers Dobbelken.

Waterhardheid Lokeren

Waterhardheid Lokeren
Waterhardheid Daknam
Waterhardheid Eksaarde