De beste waterontharder om hard water in uw woning te ontharden: stop de kalkaanslag & koop een ontkalker

Uw eigen waterontharder: een stap naar een betere kwaliteit van water

Vergelijk Nu Prijzen Van Waterontharders in Uw Regio >

Waterontharder of ontkalker kopen tegen waterhardheid en hard water

Waterontharder kopen? Eerst prijzen vergelijken bij lokale installateurs


De gevaren van hard water

Een van de grootste gangbare problemen is hard water. De hardheid van water is afhankelijk van de hoeveelheid opgeloste mineralen zoals magnesium, kationen, calcium en mangaan. Hard water vertoont verschillende problemen:

 • Verstopping in de waterpijpleidingen door de accumulatie van mineralen
 • De afzetting van mineralen in de pijpleidingen verminderen de doeltreffendheid van de geisers
 • In de hoeken van gootstenen en badkuipen ontstaat zeepschuim
 • Schoonmaakmiddelen kunnen niet meer goed schuimen
 • Kleding verbleekt wanneer men deze herhaaldelijk moet wassen door de achtergebleven resten van wasmiddelen
 • Verkort de levensduur van wasmachines en vaatwasmachines

Een simpele oplossing voor al uw problemen: een waterontharder

Waterontharding is een proces waarbij hard water wordt omgezet in zacht water of in water waarmee men gemakkelijker huishoudelijke taken mee kan uitvoeren. Waterontharding verwijdert de kationen, magnesium en calcium die daarvoor de kwaliteit van het water verminderden. Het water dat men na dit proces bekomt lost problemen zoals verstopte pijpleidingen en ondoeltreffende verwarming op en helpt met het verlengen van de levensduur van het sanitair.

Een waterontharder is een middel voor het verminderen van de verhoogde niveaus van mineralen in het water die het onwenselijk hebben gemaakt. De waterontharder verzamelt alle overtollige mineralen in zijn bestanddelen en ontdoet zich hier regelmatig van. Men installeert de waterontharder nabij het sanitair, voor de distributie van water voor te drinken en te wassen.

Waterontharders zijn een goedkope en efficiënte manier om water te ontdoen van ongewenste stoffen. De mechanismen van een waterontharder bestrijden het probleem van hard water door positief geladen ionen uit het water te verwijderen. Positief geladen ionen hechten zich vast aan de halfdoorlatende hars in de waterontharder. Natriumionen op de hars laten zich los in het water om evenwicht te creëren in diens elektrische lading. Een sterke pekeloplossing wast de hars die helpt met de verplaatsing van de ionen. Deze oplossing, rijk aan calcium- en magnesiumionen, wordt uit het apparaat gespoeld.

Waterontharders verrichten wonderen

 • De schoonmaakmiddelen en de zeep die u gebruikt, maken meer schuim en zijn efficiënt;
 • Er is geen precipitatie van ongewenste mineralen in uw sanitair waardoor het verstopt raakt;
 • Geisers krijgen weer hun originele werking;
 • Huishoudapparatuur zijn geen levensgevaar meer;
 • Uw keuken, badkamers en toiletten zijn officieel schuimvrij.

Uw waterontharder onderhouden

Wanneer de kwaliteit van het water verandert, de niveaus van het zout in de ontharder niet veranderen, of er zich symptomen voordoen die op de terugkeer van hard water wijzen, dan is het tijd voor een periodieke reiniging van de waterontharder. Een waterontharder bestaat uit drie belangrijke onderdelen: het kabinet, de pekellijn, en de pekelinspuiter. Deze drie onderdelen zijn zeer gevoelig voor verstopping door schuim, wat hun prestatie kan verminderen.

Tip: de beste airco zonder buitenunit kopen?

Een waterontharder heeft zout nodig en kan mogelijk onzuiverheden bevatten die mettertijd in het kabinet bezinken. De waterontharder moet alvorens inspectie worden losgemaakt van zijn waterbron en van de elektriciteit. Het bezinksel kan worden verwijderd met een houten staaf en daarna door het spoelen van het kabinet om eventueel resterend residu te verwijderen. Men moet regelmatig het zout controleren dat zich opstapelt op de pekellijn. Een goed schoonmaakmiddel reinigt de pekelinspuiter, die ook soms verstopt kan geraken.

Vergelijk Prijzen Van Waterontharders >


Info: grondwater filter | waterverzachter prijs | Waterverzachters in België

Info: Leadgeneratie |