WATERVERZACHTERS

Inzicht in waterverzachters en 3 redenen waarom U een waterontharder nodig heeft

Snelle Beschrijving van Waterverzachters

Waterverzachters zijn apparaten die ontwikkeld zijn om de hardheid uit het water te verwijderen. Wanneer er calcium- en magnesiumionen, of de chloriden, sulfaten en bicarbonaten van deze elementen, in contact komen met water vormen ze het wittige ‘calcium hydrogeencarbonaat’. Het maakt het water niet alleen onzuiver, maar ook hard. Dit harde water is hierdoor niet geschikt voor huishoudelijke klussen.

Waterverzachters verwijderen deze ionen en ander onwenselijke elementen uit het water en maken het veilig voor het gebruik voor diverse taken.

Hoe werken Waterverzachters?

Waterverzachters werken volgens het principe van ‘ionenwisseling.’ Ze verwisselen de harde metalenionen voor zachtere ionen. Waterverzachters bestaan uit een mineralentank die vol zit met kleine, polystyreen korrels, ook bekend als zeolieten of harsen. Deze korrels zijn negatief geladen, waar magnesium- en calciumionen positief geladen zijn.

Zodra het harde water door deze met harsen gevulde mineralentank stroomt, hechten de korrels zich aan de calcium- en magnesiumionen. De natriumionen in de mineralentank, nemen de plaats in van de magnesium- en calciumionen waardoor het harde water zacht wordt.

Als de korrels verzadigt raken met magnesium- en calciumionen draait de waterverzachter de waterstroom en spoelt het al het vuil uit de tank.

3 Belangrijke Redenen Waarom u een Waterverzachter Nodig Heeft

Waterverzachters zijn tegenwoordig hard nodig omdat u geen garantie krijgt dat het water dat door de kranen en douche spoelt van goede kwaliteit is. Hier volgt een lijst met 3 belangrijke redenen waarom u een waterverzachter in huis, bedrijf en industrieel complex zou moeten installeren

  • Om het Water Veilig voor Consumptie te Maken: Water dat harde ionen bevat is niet geschikt om te drinken of om mee te koken. Het kan schadelijk zijn voor uw spijsverteringsgestel, uw longen en uw huid. Waterverzachters verwijderen alle onzuiverheden uit het water en maken het weer veilig voor consumptie.
  • Om Veilig met het Water te Kunnen Wassen: Hard water maakt het bijna onmogelijk om op een normale manier de afwas of de was te doen. De calcium- en magnesiumionen ruineren uw kleding en laten grote, niet verwijderbare vlekken achter. Als het water zacht wordt gemaakt door een waterverzachter kunt u zorgeloos de was en de afwas doen.
  • Om de Leidingen in het Huis een Langer Leven te Geven: Het vuil dat in het harde water zit, staat ook bekend als ‘kalkaanslag.’ Het hecht zicht aan de afvoerleidingen en begint deze langzaam aan te tasten. Als de leidingen beginnen te rotten, gaat het water lekken en staat uw huis bloot aan talloze gevaren. Bovendien moet u veel vaker de leidingen vervangen of repareren. Met een, in uw huis geïnstalleerde, waterverzachter is het water dat door de buizen stroomt vrij van deze gevaarlijke ionen en zal het niet langer de leidingen in gevaar brengen.